de opkamer

helemaal
thuis
in het
groene hart

VERKOOP gestart! Wil jij ook wonen in één van de 37 koopwoningen in De Opkamer in Kamerik? Om voor één van de woningen in aanmerking te komen, kun je je nog inschrijven als reserve kandidaat. De eerste inschrijfperiode is namelijk gesloten. Je kunt je als reserve kandidaat inschrijven door in jouw woonaccount op ‘inschrijfformulier’ te klikken en dit in te vullen. Heb je nog geen woonaccount? Maak er dan hier eerst een aan.

In De Opkamer komen moderne en duurzame woningen en appartementen in een omgeving van rust, ruimte, groen, comfort en kwaliteit. Het is deze ideale combinatie die De Opkamer in Kamerik maakt tot de buurt waar je prettig woont en waar je helemaal op je plek bent. Kortom: in De Opkamer voel je je helemaal thuis in het Groene Hart.

welkom!

Met een gevarieerd aanbod komt De Opkamer tegemoet aan de vraag naar woningen en appartementen in een gebied dat in trek is.
Zo biedt De Opkamer 19 appartementen en 18 hoek-, en tussenwoningen voor een brede doelgroep, van starters, gezinnen tot senioren.

Kamerik: een prachtdorp vlakbij Woerden en Utrecht

Het veengebied in de omgeving van Kamerik werd in de tiende eeuw ontgonnen en door de bewoners ontwikkeld en opgebouwd. Sinds 1989 maakt Kamerik deel uit van de gemeente Woerden. De oorspronkelijke lintbebouwing langs het water van de Kamerikse Wetering is inmiddels beschermd dorpsgezicht. Kamerik, met circa 4000 inwoners, is een gezelig dorp en uitgegroeid tot een gewilde woonplek in het Groene Hart. Met veel ruimte, water, groen, het dorpse karakter en levendigheid door de nabijheid van allerlei voorzieningen, zoals horeca, winkels en verenigingen. Kamerik ligt centraal, op 15 minuten fietsen van Woerden en 30 autominuten naar Utrecht. Je hebt alles binnen handbereik en dat is prettig wonen.

De Opkamer gevarieerde nieuwbouw tussen Overstek en Overzicht

De Opkamer is geïnspireerd op de tuindorpen uit de vroege twintigste eeuw. De sterkste elementen van deze tuindorpen zijn vertaald naar een eigentijdse architectuur. Met een afwisselend en gevarieerd beeld van gevels, kappen en accenten dat aansluit op het dorpse karakter en de omgeving. Waarbij openbaar en privé groen elkaar aanvullen en versterken en bijdragen aan het groene, klimaatadaptieve en natuurinclusieve karakter van de omgeving.

Ondanks de afwisseling vormt De Opkamer een samenhangend ensemble van woningen die zich stuk voor stuk kenmerken door kwaliteit, comfort, duurzame materialen en een warme uitstraling. De Opkamer biedt privacy, maar ook de gezellige sfeer van een groene, ruime en gezellig buurt. Een buurt waar je echt thuiskomt om met familie en vrienden samen te zijn.

19 appartementen verdeeld over drie woonlagen

Het appartementengebouw bestaat uit twee- en driekamerappartementen van ca. 47 tot 75 m2. Alle appartementen (D t/m H) bieden een fijne leefruimte. De nieuwste technieken en materialen zorgen voor een prettig en energiezuinig klimaat in de woning. De appartementen beschikken allemaal over een buitenruimte en sommige appartementen hebben er zelfs twee, inpandige berging, een gezamelijke fietsenstalling binnen en een eigen parkeerplaats op het binnenterrein.

De toegang van de appartementen D en E ligt aan een gedeelde galerij met een stukje terras naast de voordeur. Appartementen F, G en H zijn toegankelijk via de centrale hal van het gebouw.

18 eengezinswoningen in verschillende prijsklassen

De drie-onder-één-kapwoningen zijn de grootste woningen van elk ca. 134 m2 (A1 t/m A2). Deze woningen beschikken over maar liefst vier slaapkamers en een royale voor- en achtertuin.

De tien rij- en hoekwoningen (B1, ca. 95 m2) hebben drie volwaardige slaapkamers, woonkamer met open keuken en voor- en achtertuin met berging.

Deze twee kleinste woningen van ca. 83 m2 (C1) hebben twee slaapkamers met een optie om ook een vaste trap naar zolder te maken. Daarnaast beschikken deze woningen over een voor- en achtertuin met berging.

Natuurinclusief wonen

In De Opkamer woon je in een groene, klimaatadaptieve en natuurinclusieve omgeving. Investeren in groene kwaliteit levert niet alleen een mooi beeld op, maar zorgt ook voor verkoeling en zuivering van de lucht. Hierdoor wordt de biodiversiteit vergroot.

Wat is een natuurinclusieve omgeving?

Door natuurinclusief te bouwen ligt de focus op de relatie van de nieuwbouw tot zijn directe omgeving, en hoe dit voor mensen, dier en plantensoorten versterkt kan worden.

De Opkamer draagt bij aan een gezonde groene leefomgeving. Zo is er een groen ontwerp gemaakt met vogel-, vleermuis-en insectenverblijven. Daarbij komt een variatie aan bomen en hagen; hoge en lage beplanting, planten die goed groeien in de schaduw of juist in de zon. Ieder seizoen staat er wel iets in bloei.

Planning

Financiering

Uw woning financieren? Zo doet u dat.

Wilt u zeker weten dat u straks een woning of appartement in De Opkamer kunt financieren? Vraag voordat u zich inschrijft naar een gratis financiële check bij een hypotheekadviseur zoals bijvoorbeeld bij Opmaat financieel adviseurs of de Hypotheekshop. Met deze verklaring weet u zeker of u de woning van uw voorkeur straks ook echt kunt betalen. De financiële check is een document dat u moet uploaden bij uw inschrijving. Wij verplichten u niet om een hypotheek of een financiële check bij bovenstaande adviseurs af te sluiten. De hypotheekadviseurs zijn goed op de hoogte van het project en hebben voldoende capaciteit om u te begeleiden bij het verschaffen van inzicht in uw financiële haalbaarheid. Natuurlijk bent u vrij om zelf een hypotheekadviseur bij een bank of onafhankelijke partij in de arm te nemen.

Opmaat financieel adviseurs

De Hypotheekshop

Nieuws Bekijk alles

5 juni 2024

Verkoop gestart

Op dinsdag 4 juni jl., vond de aftrap Start Verkoop van nieuwbouwproject De Opkamer in Kamerik plaats met een...
28 mei 2024

Start Verkoop 4 juni a.s.

Op dinsdag 4 juni om 19:00 uur start de verkoop van het woningbouwplan De Opkamer in Kamerik bestaande uit...
5 januari 2024

Bouwbord

Heeft u al het bouwbord op de locatie van De Opkamer zien staan?